; Tala Fou - E aoga se moli uv namu?
itulau_ulu_Bg

E aoga se moli uv namu?

E tele auala e faʻaumatia ai namu, e pei o le tulaʻi mai o moli UV namu i luga o le maketi i le taimi nei e aoga?UV namu fasiae lelei le aafiaga ole namu?

srtdf (1)
srtdf (2)
srtdf (3)

E aoga le moli namu lanu viole?

E iai sona aafiaga. 

Lamepa namu viole emitted ultraviolet malamalama o le a maileia namu i luga, ona taitai atu ai lea i lona electrocution oti, mai le mataupu faavae o le namu puʻeina moli namu viole taʻalo se matafaioi faapitoa i namu.E le gata i namu,mailei namu uvs i ai se aafiaga maunu maualuga i isi meaola faalafua e pei o lago, iniseti lele e i ai se aafiaga maunu maualuga, electrostatic faateia e mafai ona vave fasiotia namu, ma e mafai ona faaaoga moli namu violet e aunoa ma se volatilization vailaau i le umi e maua ai le malosiaga.

srtdf (4)
srtdf (5)

E lelei le aafiaga ole namu violē?

Fa'atusatusa lelei. 

Ona o leuv malamalama namu fasiotio le faaaogaina o le namu uiga physiological, manao e tuli carbon dioxide ma foraging masani pheromone atiina ae namu lamepa, aafiaga atoa namu e fai si lelei. Ae peitai, pe a faaaogaina moli namu, ia manatua o le malamalama emitted e le UV namu moli ma le vevela. ma carbon dioxide emitted e le tino o le tagata pe a faatusatusa i le tino o le tagata lava ia i le aafiaga maunu namu o le a sili atu, o lea e fautuaina ai e sili ona tapunia le punavai malamalama totonu, ma tagata faigaluega foi e tuua le potu, ona tatala lea o le lanu viole. fa'aaogaina moli namu, o lea o le a'afiaga o le pulea o le namu o lesili ona lelei le pulea o le namu.

srtdf (6)
srtdf (7)

O moli namu viole i luga o le tino o le tagata e iai le radiation?

UV fa'avevela, ae a faʻaoga saʻo, o le moli lanu viole e le afaina ai tagata.Lamepa namu viole fa'alagolago tele i le masini e fa'aosoina le 365nm galu umi o le malamalama ultraviolet e maileia namu, ia latalata i le namu lele, ona fa'aeletise lea i latou, lea e le aofia ai mea oona i totonu o le UV namu moli, o lea i le auala sa'o e fa'aoga ai. o le lautele e le afaina i tagata, ae ia aloese mai fesootaiga tuusao faaumiumi.

O le umi o le faʻaalia i le malamalama ultraviolet e ono mafua ai le faʻaleagaina o mata, ae o le umi o le faʻaalia i le malamalama ultraviolet i luga o le paʻu o le a faʻateleina ai le tupu mai o le hyperpigmentation;ma, moli namu violet mo tamaiti, e mafai ona i ai se tulaga lamatia, e fautuaina le faaaogaina o le faagasologa e tuu maualuga, e aloese ai mai tamaiti paʻi;e le mafai ona o'o atu mea fa'aoso i le moli violē i totonu ole feso'ota'iga maualuga-voltage, ina ia aua ne'i fa'aogaina.

srtdf (8)
srtdf (9)
srtdf (10)

E fa'afefea ona e tu'uina le moli namu moli lanu viole sili ona lelei?

E silia ma le mita le mamao mai le tino o le tagata. 

O le moli namu lanu viole i le galuega o le a faʻaosoina le malamalama ultraviolet, ma o le namu o le a faʻaeletise pe a maeʻa le tele o siama, siama, ma le tino o le namu, o mea oona o loʻo totoe i tafatafa o le moli namu e maualuga, pe a latalata tele i le tino o le tagata, e mafai. e o'o atu i le manavaina o le ea leaga ma le soifua maloloina.

O lea la, pe a faʻaaogaina se moli lanu violē, e sili ona tautau i le eleele i le mita i luga aʻe o le puipui, pe tuʻu i totonu o le namu i lalo o le laulau, tulimanu puipui, ma isi, ina ia tausia se mamao saogalemu o le sili atu ma le tasi. mita mai le tino o le tagata, ma aloese mai le tuʻuina i le tulaga ulu i tafatafa o le moega.


Taimi meli: Tes-27-2022